Mogyoróvajas csokoládé

Nagyon szeretem a Reese’s csokit, de nagyon drága és ugye cukros, a cukormentes meg még drágább. Arra gondoltam, nem egy nagy tudomány ezt megcsinálni házilag. Olyan kis formáim nincsenek, de bármilyen más szilikon vagy tart forma megteszi, de az ötletek tárháza azt hiszem határtalan. Legyetek kreatívak. Akár muffin formába is lehet csak úgy nem töltjük fel teljesen. Én nem használtam cukrot hanem édesítőt, így megengedhetek magamnak néha egyet egyet. Akit ez nem izgat használjon sima csokoládét és porcukrot 🙂

Hozzávalók:

  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 3 evőkanál édesítő
  • 20 dkg cukormentes tejcsokoládé vagy bevonó
  • 8 dkg margarin

Elkészítés:

  1. A mogyoróvajat kikeverem a cukorral.  
  2. A csokoládé háromnegyedét felolvasztom a margarin szintén háromnegyed részével.  
  3. Egy ecset segítségével a forma alját és oldalát lekenem a csokival, de úgy hogy valóban mindenhol ott is maradjon ezért jobb ha sűrűbb a csoki. Betesszük a mélyhűtőbe úgy öt percre. Ha megdermedt vegyük ki.
  4. Töltsük meg a krémmel a formákat, de ne púpozzuk, hogy majd a csoki amit ráteszünk ne folyjon szét. Mehet vissza öt percre a fagyasztóba.
  5. Addig készítsük el a maradék csokit. Vegyük és oszlassuk el a mogyoróvajas krém tetején. Igazgassuk el ha különleges formát használunk. Végül megint megy a fagyasztóba, de most legalább egy félórát. Amikor kiszedjük óvatosan nehogy eltörjön.